Sikerült megegyezni Tarlóssal, a Vörömarty téren maradhat a Könyvhét

POLITIKA
2016 március 29., 14:38
comments 93

A Főváros Tulajdonosi Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága bejelentette, hogy a Vörömarty téren maradhat a Könyvhét. 

A KönyvesBlognak eljuttatott közleményében a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE) azt írta, hogy a velük folytatott megbeszélésen Tarlós István elmondta, hogy Budapest kiemelt közterein a főváros alaposan felül kívánja vizsgálni a terület-hasznosítás gyakorlatát, de 

Láng Zsolt nem a 87. Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri megrendezését akarta megakadályozni, hanem az oda nem illő rendezvények megszervezését.

Ezen túl a Tarlós István arra is garanciát vállalt, hogy amíg ő a főpolgármester, addig a Vörösmarty tér maradhat az Ünnepi Könyvhét helyszíne. És megkapják a 90 százalékos kulturális kedvezményt is a hely használati díjára. 

Múlt héten merült fel, hogy a rendezvényt más helyszín kell megratani, mert a Tulajdonosi Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság 2016. március 8-i ülésén arról döntött, hogy a Vörösmarty tér Harmincad utca felőli részére közterület-használati engedély adnak ki parkolás céljára.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt