Sikerült megegyezni Tarlóssal, a Vörömarty téren maradhat a Könyvhét

POLITIKA
2016 március 29., 14:38
comments 81

A Főváros Tulajdonosi Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága bejelentette, hogy a Vörömarty téren maradhat a Könyvhét.

A KönyvesBlognak eljuttatott közleményében a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE) azt írta, hogy a velük folytatott megbeszélésen Tarlós István elmondta, hogy Budapest kiemelt közterein a főváros alaposan felül kívánja vizsgálni a terület-hasznosítás gyakorlatát, de

Láng Zsolt nem a 87. Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri megrendezését akarta megakadályozni, hanem az oda nem illő rendezvények megszervezését.

Ezen túl a Tarlós István arra is garanciát vállalt, hogy amíg ő a főpolgármester, addig a Vörösmarty tér maradhat az Ünnepi Könyvhét helyszíne. És megkapják a 90 százalékos kulturális kedvezményt is a hely használati díjára.

Múlt héten merült fel, hogy a rendezvényt más helyszín kell megratani, mert a Tulajdonosi Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság 2016. március 8-i ülésén arról döntött, hogy a Vörösmarty tér Harmincad utca felőli részére közterület-használati engedély adnak ki parkolás céljára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.