Az Egyesült Államok semmilyen szíriai egységkormányt nem támogat, amelynek Aszad tagja

külföld
2016 március 30., 20:53
comments 140

Jobbról a második: Bassár el-Aszad. Fotó: REUTERS/SANA

Washington szerda este közleményt adott ki, miután Bassár el-Aszad szíriai elnök interjút adott a RIA Novosztni orosz állami hírügynökségnek és arról beszélt: új egységkormányra van szükség Szíriában, amelyben ellenzéki csoportok is helyet kapnak. 

Aszad bejelentését elvetette a szíriai ellenzék is. A genfi béketárgyalások ellenzéki küldöttségét vezetői George Sabra szerint a jelenlegi vezető semmilyen formában nem lehet része a politikai folyamatnak.  

Aszad azt nyilatkozta, hogy amit az ellenzék szerente - tehát hogy Aszad ne legyen tagja a kormánynak -  az nem csak "logikátlan, de alkotmányellenes is".

A Fehér Ház válaszul nyíltan kijelentette, hogy az Egyesült Államok semmilyen olyan - akár átmeneti - kormányzati felállást nem támogat, amelyben az elnöknek szerepe van. Josh Earnest szóvivő kategorikusan kizárta ennek lehetőségét. 

(Yahoo via AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.