Az ország 10 legjobb gimnáziumából 10-ben tiltakoztak

oktatás
2016 március 30., 20:19

A szerda reggeli polgári elégedetlenségi akciót sokféleképpen értékelik, és nem is csak a tartalmat, hanem a résztvevők mennyiségét is. Különböző források 140-250 csatlakozó intézményről beszéltek, ami sok ahhoz képest, hogy néhány hónapja ilyesmi elképzelhetetlen lett volna, másfelől az összes oktatási intézménynek ez csak egy elenyésző töredéke.

Megnéztük viszont, mi a helyzet az ország legjobb gimnáziumaiban. A 2016-os középiskolai ragsor legjobb tíz helyezettjéből

mind a tízben volt ma tiltakozás. 

Az első helyen álló budapesti Fazekas Mihály Gimnázium:

link Forrás

A második helyen álló budapesti Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban zajlott tiltakozásról itt látható egy sorozat:

link Forrás

A harmadik helyen a budapesti Eötvös József Gimnázium:

A negyedik veszprémi Lovassy László Gimnáziumban jelképesen megölelték az iskolát:

link Forrás

Az ötödik a budapesti Apáczai Csere János Gimnázium:


A hatodik a budapesti Trefort Ágoston:

A hetedik budapesti Városmajori Gimnázium:

link Forrás

A nyolcadik, békásmegyeri Veres Péter Gimnázium:

A kilencedik budapesti Toldy Ferenc:

És a tizedik helyezett budaörsi Illyés Gyula Gimnázium is megmozdult, de erről nincs képünk. 

Update 03.31. Kaptunk képet az Illyésből is:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.