Erdősinét nemcsak a kopaszok, a hatóság is segítette, hogy benyújthassa a kérdését

2016 március 30., szerda 4:53
176

Az adatvédelmi hatóság egy fontos szereplő a népszavazási kezdeményezéseknél. Ha népszavazási kérdést akarunk benyújtani, a kezdeményezésünk komolyságát 20-30 támogató aláírással kell bizonyítani. Ahhoz azonban, hogy ezeket az előaláírásokat egyáltalán gyűjteni lehessen, kell az adatvédelmi hatóság engedélye. 

Erdősi Lászlóné nem is felejtette el ezt a fontos lépést, de - mint az Index cikkéből kiderül - ha ő MSZP-s politikus lett volna, akkor lekési a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdés határidejét. 

Az asszony ugyanis csak 

  • február 21-én, vasárnap délután háromnegyed ötkor fordult az adatvédelmi hatósághoz,
  • másnap, 22-én már meg is kapta az engedélyt, 
  • villámgyorsan összegyűjtötte a támogató aláírásokat, 
  • 23-án korán reggel pedig kopaszok gyűrűjében sikeresen beadta a kezdeményezését. Feszes tempó. 

Érdekes módon máskor nem ennyire gyors az adatvédelmi hatóság. Az MSZP-s Nyakó István például ugyanezt az engedélyt ugyanebben a témában 10 nap alatt kapta meg, a szintén MSZP-s Lukács Zoltánnál 22 napig dolgozott a papír kiadásán a hatóság. Ha átlagoljuk ezt az ügyintézési tempót, Erdősiné csúnyán lemaradt volna a versenyben. De nála kivételes gyorsasággal működött minden. 

Mindezt Péterfalvi Attilának, az adatvédelmi hatóság elnökének az Indexhez került leveléből derült ki.  

Az előaláírások gyűjtésére természetesen egyetlen kopasz sem adott be kérelmet az adatvédelmi hatósághoz. Ami az Index szerint azt is jelenti, hogy már a botrány idején is tudni lehetett, hogy a kopaszok - bármit is mondtak - nem egy kérdés benyújtása miatt érkeztek. Tehát a Választási Irodának egy egyszerű lekérdezés után ki kellett volna őket terelni az épületből. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt