Nem lesz Mádl Ferenc út a Hegyaljából

Budapest
2016 március 30., 12:33
comments 274

Az egyik volt államfőről elneveznek egy közterület, a másikról nem.

Göncz Árpád városközpont lesz a neve a XIII. kerületben annak a városrésznek, ami a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jön létre. A kezdeményezés a baloldali XIII. kerületé volt, a fővárosi közgyűlés jóváhagyta.

Nem lesz ugyanakkor Mádl Ferenc út a Hegyalja útból. A múlt héten kiderült, az önkormányzatokat is váratlanul érő ötletet ugyanis visszavonták. 

Tarlós István főpolgármester azt mondta az MTI tudósítása szerint, hogy a Hegyalja út elnevezését Mádl Ferencről olyan mértékben betámadták, hogy az egykori államfő özvegye belebetegedett, és egyelőre hallani sem akar semmiféle elnevezésről. A főpolgármester hozzátette: gratulál annak, aki kitalálta a támadást.

Csakhogy az átnevezést ellenzői között voltak az érintett három budai kerület, az I., XI., és XII. fideszes polgármesterei is. Indoklásuk szerint Mádl Ferenc államfői munkássága elismerésre méltó, de több ezer budainak változott volna meg a lakcíme, ez a kellemetlenség pedig felülírta volna az egyébként jószándékú kezdeményezést.   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt