Obama szerint a terroristák célja a megosztás

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke a Fehér Házban tartott húsvéti imareggelin beszélt a brüsszeli és pakisztáni terror utóéletéről, és arról, milyen tanulságokat érdemes levonni a két támadásból. 

Barack Obama. Fotó: AFP /JIM WATSON / AFP / NICHOLAS KAMM.
Obama arra buzdította az amerikaiakat, hogy a terrorra ne gyanakvással és kirekesztéssel, hanem elfogadással és szeretettel reagáljanak; mert a támadások célja épp az, hogy megosztottságot teremtsenek és félelmet keltsenek ott, ahol a terror épp lesújt. 

Az amerikai elnök szerint rossz válasz, ha ilyen helyzetben hátat fordítunk azoknak "akik nem úgy festenek, mint mi", és a terroristák épp azt akarják elérni, hogy meggyengítsék a hitet az emberekben. Obama Ferenc pápa példáját hozta fel, aki húsvét alkalmából megmosta és megcsókolta menekültek lábát. 

A terrortámadások forró témái lettek az amerikai elnökválasztásnak. Ted Cruz republikánus elnökjelölt a brüsszeli támadás után azt nyilatkozta, hogy a muszlim amerikaiak negyedeiben sűrűbb rendőri jelenlétre volna szükség, mert csak így lehet megakadályozni a radikalizálódást. Cruz fő riválisa, Donald Trump eközben a muszlim vallásúak beutazásának ideiglenes felfüggesztésével kampányol. 

(Washington Post)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.