300 ezer forintos bírsággal csapott oda az Ubernek a fővárosi kormányhivatal

politika
2016 március 31., 18:40
comments 55

Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára a köztévén beszélt arról, hogy amióta új szankciókat léptettek életbe, azóta valósággal szétbírságolják az ubereseket. 

photo_camera Taxisok tüntetnek az Uber ellen a Belvárosban - Fotó: Botos Tamás/444

Fónagy emlékeztetett, hogy két jogszabály jelent meg a személyszállítási tevékenységgel kapcsolatban a magyar jogszabályokat megkerülők ellen. Ezeknek köszönhetően pedig már több tucat bírságot szabtak ki a hatóságok, de arra is volt példa, hogy autót vontak ki a forgalomból. 

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a fővárosi kormányhivatal a múlt héten 300 ezer forint bírsággal sújtotta az amszterdami székhelyű Ubert, és felszólította, hogy szüntesse be a jogtalanul végzett tevékenységét. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.