300 ezer forintos bírsággal csapott oda az Ubernek a fővárosi kormányhivatal

politika
2016 március 31., 18:40
comments 55

Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára a köztévén beszélt arról, hogy amióta új szankciókat léptettek életbe, azóta valósággal szétbírságolják az ubereseket. 

photo_camera Taxisok tüntetnek az Uber ellen a Belvárosban - Fotó: Botos Tamás/444

Fónagy emlékeztetett, hogy két jogszabály jelent meg a személyszállítási tevékenységgel kapcsolatban a magyar jogszabályokat megkerülők ellen. Ezeknek köszönhetően pedig már több tucat bírságot szabtak ki a hatóságok, de arra is volt példa, hogy autót vontak ki a forgalomból. 

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a fővárosi kormányhivatal a múlt héten 300 ezer forint bírsággal sújtotta az amszterdami székhelyű Ubert, és felszólította, hogy szüntesse be a jogtalanul végzett tevékenységét. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt