A rendőrség lebuktatott két unokázós párost

bűnügy
2016 március 31., 09:04
comments 33

Az ország több településén ténykedő csalókat fogtak el a Heves megyei és a soproni rendőrök. A két páros egymástól függetlenül működött. A Heves megyei rendőrök egy 38 éves gödöllői és egy 57 éves jászfényszarui férfit fogtak el, őket egyelőre 12 bűncselekménnyel gyanúsítják, de valószínű, hogy még harmincat elkövettek. Ők összesen tízmillió forintot szedtek ki áldozataikből. A Sopronban elfogott győri páros, egy 45 éves férfi és egy 29 éves nő 12 alkalommal csalt ki 2,5 millió forintot.

Mindkét páros az ún. unokázós módszerrel tévesztette meg idős áldozatait, vagyis

azzal keresték meg áldozataikat, hogy hozzátartozójuknak sürgősen pénzre van szüksége.

Az ilyen csalók általában vezetékes telefonon, éjszaka hívják áldozataikat azzal, hogy közeli családtagjuk, általában unokájuk balesetet szenvedett, vagy megbüntették, ezért pénz kell neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.