Kiadják Franciaországnak Salah Abdeslamot

külföld
2016 március 31., 15:43
comments 83

A brüsszeli bíróság úgy döntött engedélyezi, hogy kiadják Salah Abdeslamot Franciaországnak. Abdeslamot március 18-án fogták el a brüsszeli Molenbeek negyedben, csak néhány száz méterre a szülei házától. 

A férfit az akció során a rendőrök lábon lőtték, majd egy szigorúan őrzött börtönbe szállították Bruggeben. A novemberi párizsi merényletek kitervelésével gyanúsított terrorista korábban beleegyezett abba, hogy Franciaországban állítsák bíróság elé. A francia és a belga hatóságok még egyeztetnek, hogyan bonyolítsák le a kiadatást.

Azonban a brüsszeli merényletek óta a hallgatáshoz való jogára hivatkozva nem mondott semmit a nyomozóknak, pedig köze lehetett ehhez a terrorista csoporthoz is. A nyomozók szerint szeptemberben Abdeslamot az egyik reptéri robbantót, Najim Laachraoui a rendőrök igazoltatták a magyar-osztrák határon. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.