Lemondott az olasz gazdaságfejlesztési miniszter, mert korrupcióval vádolták meg a férjét

külföld
2016 március 31., 21:57
comments 49

Bejelentette lemondását csütörtökön Federica Guidi olasz gazdaságfejlesztési miniszter, miután férje ellen befolyással való üzérkedés miatt vizsgálatot indítottak az olasz hatóságok. 

photo_camera Federica Guidi - Fotó: Silvia Lore/NurPhoto

Guidi férje, a kőolajiparban érdekelt üzletember, Gianluca Gemelli ellen a dél-olaszországi Potenza megye ügyésze indított nyomozást, mert a gyanú szerint Gemelli a feleségére hivatkozva előnyökhöz juttatta a francia Total olajcéget Olaszországban. Cserébe a Total együttműködést ígért az üzletember cégével. 

A botrány akkor pattant ki, mikor az ügyészség telefonbeszélgetések hallgatott le, másrészt amiatt, mert a hatóságok vizsgálatot indítottak a dél-olaszországi Basilicata tartományban egy veszélyes hulladék kereskedelmét érintő ügyben. 

Csütörtökön az Eni olasz kőolajipari vállalat közölte, felfüggesztette a Val d'Agri kőolajmező kitermelését, mivel több munkatársát őrizetbe vették a hatóságok a Gemellivel kapcsolatos vizsgálatban. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt