Szép summákat fizet az állam az igazságügyi miniszter ügyvédi irodájának

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

241 millió forint értékben kötött szerződést 2013-ban a Magyar Állam a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodával, írja a 24.hu. A határozatlan idejű szerződés alapján képviselheti a 2014-ben, a második Orbán-kormányban igazságügyi miniszterré kinevezett Trócsányi irodája az államot abban a kártérítési perben, amit a Berlington Hungary Tanácsadó és Szolgáltató Kft. és társai indítottak a 2012-ben bevezetett kaszinótörvény miatt.

Ez az, amivel egyik napról a másikra betiltották a játékgépeket, és amiről az Európai Bíróság márciusi ítéletében kimondta, hogy a magyar jogalkotó nem írt elő átmeneti időszakot és nem kompenzálta a vállalkozókat. Ezzel a Szerencsejáték Szövetség elnöke, Schreiber István szerint megnyílt a kártérítési perek lehetősége.

Trócsányi ügyvédi irodája az elmúlt két évben a Magyar Nemzeti Bankkal 137 millió forint értékben kötött szerződéseket. Ezekre reagálva mondta Trócsányi, hogy nem kap osztalékot a cégből, aminek vagyonveballása szerint jelenleg is 16 százalékos tulajdonosa. (Via Index)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.