Adót vetne ki a biciklistákra és egy nagy azonosítószám viselését tenné kötelezővé a mellen és a háton az LMP lapjának szerzője

POLITIKA
2016 április 01., 11:58
comments 407

Az év trollja versenybe egyszerre jelentkezett be az LMP és Gerő András. Utóbbi ugyanis az előbbi lapjában nagyívű provokációt közölt. 

 

Gerő, bár történészként nem a XX. század második fele a szakterülete, tökéletesen reprodukálja a kommunista Néphadsereg másodidőszakos sorkatonáinak - becenevükön "gumik" - jelszavát, miszerint "ha én is szoptam, te is szopni fogsz". 

Gerő elmélete szerint a közteherviselés azt jelenti, hogy az alapvető közsszolgáltatásokat igénybe vevő állampolgároknak a személyi jövedelemadó és áfa formájában megfizetett adókon túl speciális különadót is kell fizetniük. Így a bicikliseknek is, Gerőt ugyanis idegesíti, hogy úgy építenek nekik kerékpárutakat, hogy nem ők fizetnek érte, csak tekernek ingyen. Gerő meglepő módon nem követeli a gyalogosadó bevezetését, bátor érvelését viszont azzal próbálja alátámasztani, hogy az autósokat bezzeg hogy lehúzzák mindeféle adókkal. A gerői logika szerint azt jelenti a közteherviselés, hogy akkor a bringásokat is szívatni kéne. 

A Mester azt is megmondja, mennyi lenne a bringadó. 3650 évente. Hogy miért? Mert az naponta 10 forint!!!

 

A mestert az is zavarja valamiért, hogy a biciklisták nem azonosíthatók messziről. Nem viccelek, ez neki tényleg probléma. A kérdést szinte liberális engedékenységgel oldaná meg: nem követel tetoválást vagy tüzes vasssal való megjelölést. Csupán annyit, hogy a mellkasukon és a hátukon nagyméretű, jól látható azonosítószámot kelljen viselniük a szintén a Gerő-doktrína értelmében kötelezővé tette láthatósági mellényükön. 
 

A mai dátum miatt fontos megjegyezni, hogy ez tuti nem áprilisi tréfa, mert a pompás írás március 31-én jelent meg.


Az LMP-nek meg igazán különös kattanása van, hiszen nemrég a menekültekre szereltetett volna nyomkövetőt, a lapjuk szerzője most meg a biciklisták testére rakatna azonosítószámot.


Ha még most sem hiszed, hogy ilyen profi troll létezik,
.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.