Egy adócsaló cég engedély nélkül bizniszelt veszélyes hulladékkal

2016 április 1., péntek 6:17

Adócsalás, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy ólomakkumulátorokkal kereskedő cég ügyvezetője ellen – közölte Ibolya Tibor, a fővárosi főügyész.

A vádirat szerint a budapesti cég 31 éves ügyvezetője 2009 és 2010 áprilisa között 230-szor ismeretlenektől szerzett, veszélyesnek minősülő ólomakkumulátor-hulladékot adott el egy másik, hulladékfeldolgozó cégnek.

A férfi nem rendelkezett a szükséges hulladékgazdálkodási engedéllyel, de az adófizetési kötelezettségét sem teljesítette, így sem az áfa-, sem a társasági adóbevallásokat nem nyújtotta be az adóhatósághoz, amivel az adóbevételt kb. 230 millió forinttal csökkentette.

A Fővárosi Főügyészség a férfit a hulladékgazdálkodás rendjének veszélyes hulladékra elkövetett megsértésével, az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalással és más bűncselekményekkel vádolja. A vádhatóság végrehajtandó szabadságvesztést és pénzbüntetést indítványozta az ügyben. (MTI)