Meghalt Hans-Dietrich Genscher

külföld
2016 április 01., 09:03
comments 21

89 éves korában meghalt Hans-Dietrich Genscher volt német külügyminiszter, aki jelentős szerepet játszott Németország újraegyesítésében.

A német Szabad Demokrata Párt (FDP) politikusa irodájának közleménye szerint az éjjel, szív- és keringési elégtelenség következtében hunyt el.

photo_camera Hans-Dietrich Genscher az 1974-es wolfsburgi látogatásán (Fotó: nordphoto / DPA / AFP)

Hans-Dietrich Genscher egy rövid megszakítással 1974-től 1992-ig volt külügyminiszter, ezzel csúcstartó a német diplomácia vezetői között. Külügyminiszter volt Helmut Schmidt és az országot újraegyesítő Helmut Kohl kormányában is. A pártját 1974-től 1985-ig vezette.

A haláláról szóló közleményt a szokásos pénteki kormányszóvivői tájékoztató közben adták ki. A tájékoztatót az egyik helyettes szóvivő, Georg Streiter vezette, aki a hírre reagálva nagy európaiként és nagy németként jellemezte az elhunyt politikust. Azt mondta:

„Helyettes kormányszóvivőként túl kicsinek érzem magam ahhoz, hogy méltassam ezt a nagy államférfit.”

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.