Nem hagyhatja el lakhelyét a mesés vagyonú Simon Gábor

2016 április 2., szombat 14:56
34

A Magyar Idők úgy tudja, hogy 

ismét lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettese.

A volt szocialista politikus ennek értelmébe, csak bírói engedéllyel és tartózkodási helyének pontos megjelölésével hagyhatja el Budapestet. Az intézkedés egészen az első fokú ítélet meghozataláig érvényes. 

MTI Fotó: Kovács TamásA Központi Nyomozó Főügyészség még március elején emelt vádat Simon ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozza a volt szocialista politikusra, akit hamis magánokirat nyolc rendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolnak.

Simonról még 2014 februárjának elején derült ki, hogy több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán, amit nem tüntetett fel képviselői vagyonnyilatkozataiban, és jövedelemadót sem fizetett utána. A volt szocialista képviselő az eljárás során befizette a több mint 128 millió forint adóhátralékot, de az osztrák pénz eredetéről nem vallott érdemben. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt