Nem hagyhatja el lakhelyét a mesés vagyonú Simon Gábor

bűnügy
2016 április 02., 14:56
comments 29

A Magyar Idők úgy tudja, hogy 

ismét lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettese.

A volt szocialista politikus ennek értelmébe, csak bírói engedéllyel és tartózkodási helyének pontos megjelölésével hagyhatja el Budapestet. Az intézkedés egészen az első fokú ítélet meghozataláig érvényes. 

Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt rendőr kíséri a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság 2014. március 12-én.
photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás
A
Simon ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozza a volt szocialista politikusra, akit hamis magánokirat nyolc rendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolnak.

Simonról még 2014 februárjának elején derült ki, hogy több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán, amit nem tüntetett fel képviselői vagyonnyilatkozataiban, és jövedelemadót sem fizetett utána. A volt szocialista képviselő az eljárás során befizette a több mint 128 millió forint adóhátralékot, de az osztrák pénz eredetéről nem vallott érdemben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.