Salah Abdeslam: Ha akartam volna, több áldozat lett volna

külföld
2016 április 02., 12:39
comments 68

A tavaly novemberi 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényleteket végrehajtó csoport egyetlen túlélője Salah Abdeslam, akit négy nappal a brüsszeli támadások előtt tartóztattak le. A bruge-i börtönben lévő fiúval pénteken találkozhatott bátyja, aki a francia BFMTV hírtelevíziónak elmesélte, hogy miről beszéltek. Mohamed Abdeslam szerint szerint öccse

„tudatosan elutasította, hogy felrobbantsa magát"

tavaly a State de France stadionnál Párizsban.

 A beszámoló szerint Salah Abdeslam megbánta tettét, állítólag azt mondta, hogy

„ha akartam volna, több áldozat lett volna. Szerencsére, nem csináltam végig"

Mohamed szerint öccse kijelentette, hogy együtt akar működni a hatóságokkal, de nem Belgiumban. Salahot ismerősei vonták őt be a terrorcselekmény elkövetésének tervébe úgy, hogy nem is igazán tudta, hogy mi fog történni. Testvére szerint a március 22-i brüsszeli támadásokról nem tudott. Mohamed szerint Salah még mindig fáradt és sántít, miután a belga terrorelhárítás kommandósai lábon lőtték elfogásakor. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.