Sándor Mária: Tehetetlennek érzem magam

Egészségügy
2016 április 02., 14:39
comments 165

Szombat délelőtt jelentette be Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő, hogy visszavonul a magyar közélettől. A Népszabadság interjút készített az egészségügyben dolgozókért küzdő ápolóval. Sándor Mária elmondta, hogy 

„a legutóbbi utcai rendezvényen, amelyen részt vettem, 64 ezer ember volt, és ezt Magyarország miniszterelnöke azt is viccnek titulálta. Tehetetlennek érzem magam.”


Sajnálja, hogy míg a pedagógus szakszervezeteknek és érdekképviselő csoportoknak sikerült összefogniuk, úgy ez az egészségügyben nem valósult meg. Az ápolónő nem látja érelmét úgy a küzdelemnek, hogy egyedül mondja a magáét.

„Hol vannak a kórházigazgatók, azok a vezetők, akiknek hatalom van a kezében és semmit nem tesznek?”

- teszi fel a kérdést. Sándor Mária szerint ez a kormány továbbra sem akar életpálya modellt adni a nővéreknek, akiknek egyetlen fillér béremelést sem adott.
Szeretné még elérni, hogy  az április 15-ére meghirdetett pedagógus demonstráción az orvosok, az ápolók, az EDDSZ és a MESZK tagjai húzzanak fekete ruhát, és abban úgy menjenek be az egészségügyi intézményekbe, megmutatva, hogy ez a rendszer nem működik. 

„Ha április 15-én befeketedik az ágazat, akkor van miért folytatni, ha nem, nincs.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.