"Teljes csőd a szakképzés"

oktatás
2016 április 02., 20:10
comments 100

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetség elnöke a Napi.hu-nak kijelentette, hogy azért álltak a tanártüntetések, és a Tanítanék Mozgalom mellé, mert a vegyipart sújtja legnagyobb mértékben a szakképzési rendszer tönkretétele. A harmincezer tagot számláló szervezet vezetője, Székely Tamás szerint 

„a szakképzés terén teljes a csőd.”

Jól mutatja ezt az elnök szerint, hogy az ágazatban működő vállalatok 20 százalékánál tartós munkaerőhiány van. Nincs jó, sőt, szinte egyáltalán nincsen szakmunkás utánpótlás. Székely szerint 

„a vegyipar területén vannak a leghosszabb ideig betöltetlen munkahelyek.”

A szakszervezeti vezető szerint annak ellenére, hogy az Ipari és Kereskedelmi Kamara milliárdokat kapott a szakképzés átalakítására, eddig semmi nem történt.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A Tanítanék Mozgalom következő megmozdulását április 15-ére hirdette meg, amit akkor tartanak meg, ha a kormány április 12-én nem ül le velük tárgyalni. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.