Meghalt Cesare Maldini

gyász
2016 április 03., 11:25
comments 16

Cesare Maldini. Fotó: AFP / Marwan Naamani.

Szombat éjjel, 84 éves korában elhunyt Cesare Maldini, az AC Milan és az olasz válogatott legendás edzője. 

A trieszti születésű Maldini volt az első olasz, aki 1963 -ban - a milánói csapat kapitányaként - magasba emelhette a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. 1954 és 1966 között négy olasz bajnoki címet nyert és tizennégyszer felhúzhatta az olasz válogatott mezét is. 

Edzőként is nyert BEK-et és olasz kupát is a Milannal. 1996 és 1998 között az olasz válogatott szövetségi kapitánya volt. Ő vezette a squadra azzurrát az 1998-as franciaországi világbajnokságon, ahol az olaszok a későbbi győztes házigazda francia válogatottal szemben estek ki tizenegyesekkel a negyeddöntőben.

2002-ben Paraguayt vezette a Dél-Korea és Japán által közösen rendezett világbajnokságon, mielőtt visszavonult az edzősködéstől. 

Fia a legendás, ötszörös BEK illetve Bajnokok ligája győztes Paolo Maldini, aki 2009-ben vonult vissza a Milanból, ahol egész életében játszott. 

(Football Italia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.