A legváratlanabb Panama-áldozat: Pedro Almodóvar

Az ünnepelt spanyol filmrendező, Pedro Almodóvar elhalasztotta új filmje bemutatója előtti sajtótájékoztatóját, miután kiderült: ő is érintett a panamai adatbotrányban. A produkciós cég azzal magyarázta az esemény lefújását, hogy itt a filmről kellene beszélni, de a sajnálatos körülmények miatt arra nem lehet számítani, hogy a rendezőt ne a korábbi cégügyeiről kérdezzék az újságírók.

Pedro Almodóvar. AFP / VALERY HACHE

Az El Confidencial írta meg, hogy Almodóvar neve is felbukkan a 11,6 milliós dokumentumkupacban. Igaz, az ügy nem túl friss: Pedro Almodóvar és testvére, Augustin még 1991-ben vásároltak meg egy Brit Virgin-szigeteken bejegyzett céget. Azt nem sikerült bizonyítania az újságnak, hogy bármilyen pénzmozgás lett volna a cég körül.

Augustin Almodóvar azt állította egy közelményben, hogy azért vették meg a céget, mert cégük nemzetközi terjeszkedését tervezték. És sajnálja, hogy ártott testvére imázsának, egyébként pedig rendesen befizetik az adót.

(AFP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.