A legváratlanabb Panama-áldozat: Pedro Almodóvar

KULTÚRA
2016 április 05., 19:36
comments 141

Az ünnepelt spanyol filmrendező, Pedro Almodóvar elhalasztotta új filmje bemutatója előtti sajtótájékoztatóját, miután kiderült: ő is érintett a panamai adatbotrányban. A produkciós cég azzal magyarázta az esemény lefújását, hogy itt a filmről kellene beszélni, de a sajnálatos körülmények miatt arra nem lehet számítani, hogy a rendezőt ne a korábbi cégügyeiről kérdezzék az újságírók.

photo_camera Pedro Almodóvar. AFP / VALERY HACHE

Az El Confidencial írta meg, hogy Almodóvar neve is felbukkan a 11,6 milliós dokumentumkupacban. Igaz, az ügy nem túl friss: Pedro Almodóvar és testvére, Augustin még 1991-ben vásároltak meg egy Brit Virgin-szigeteken bejegyzett céget. Azt nem sikerült bizonyítania az újságnak, hogy bármilyen pénzmozgás lett volna a cég körül.

Augustin Almodóvar azt állította egy közelményben, hogy azért vették meg a céget, mert cégük nemzetközi terjeszkedését tervezték. És sajnálja, hogy ártott testvére imázsának, egyébként pedig rendesen befizetik az adót.

(AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.