Ilyen az, amikor egy tornádó átsöpör a házadon

2016 április 5., kedd 6:15
61

Clem Schultz biztos volt benne, hogy a tornádó, amiről riasztást adtak a meteorológusok, elkerüli majd fairdale-i otthonát. Tapasztalatai alapján arra viszont számított, hogy éjszakára áram nélkül maradhatnak, ezért a szélvihar közeledtével felszaladt a padlásra a tábori lámpákért, írja a Daily Herald.

Az ablakon kinézve már látszott a tornádó tölcsére. Schultz elővette a telefonját, hogy levideózza. Ekkor a vihar váratlan kanyart vett, a tölcsér a vasúti síneken át egyenesen átsöpört a házán. Mindezt Schultz rögzítette is:

A képeknél talán csak a hangok riasztóbbak. Ahogy a távoli halk mormolás hirtelen fülsüketítő süvöltéssé alakul át.

Schultz túlélte a vihart, az összeomló kémény romjain szánkázott le, a tornádó elvonultával szomszédai gyorsan ki tudták kaparni a romok alól. „Ne nézz le” – tanácsolta neki a szomszédja, aki kihúzta a romok alól. „Miért” – kérdezett vissza Schultz.

„Mert a nejed pont alattad van. Meghalt” – jött a kijózanító válasz.

Schultz 67 éves neje, Geri a viharban vesztette életét. Meghalt kedves szomszédjuk, Jacqueline Klosa is, aki Geri jó barátnője volt. Fairdale-ben tavaly április 9-én pusztított a tornádó. Geriről júniusban, Schultzcal kötött házassága 25. évfordulóján emlékeztek meg. A kérdésre, hogy a neje a mennybe került-e, Schultz határozott igennel felelt. "Az ördög biztos nem bírna ezzel a kettővel egyidőben".

Schultz idén április 9-én, a vihar egyéves évfordulóján visszatér Fairdale-be, de csak látogatóba. Háza pusztulása és neje halála után más városba költözött.