Az iskolaigazgatóknak írásban kell jelenteniük a Kliknél, hogy kinek készülnek nyilatkozni, és miről

oktatás
2016 április 06., 19:35
comments 203

Szigorú hangú levelet kaptak ma a budapesti 13. tankerület iskoláinak igazgatói, és elképzelhető, hogy nem ők egyedül. A levelet Szabó Diána mb. tankerületi igazgató asszony megbízásából Domina Hajnalka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársa jegyzi, és már a tárgya is úgy hangzik, mintha egy kiadatlan Kafka-regényből másolták volna ki:

Médiában történő megjelenés bejelentési kötelezettsége  

a címe, a levél pedig így szól: 

Tisztelt Igazgató Asszony!
Tisztelt Igazgató Úr!

Szabó Diána mb. tankerületi igazgató asszony megbízásából tájékoztatom Önöket, hogy intézményeink igazgatói az általuk vezetett köznevelési intézményeket érintő szakmai programokkal kapcsolatos kérdésekben szabadon nyilatkozhatnak.   

Mb. tankerületi igazgató asszony kérése, hogy valamennyi, az Intézményüket érintő sajtó illetve egyéb média megkeresésről mielőtt visszajelzést vagy választ adnának a megkeresésre, szíveskedjenek mb. igazgató asszonynak írásbeli tájékoztatást küldeni.   

Az írásbeli tájékoztatásban szükséges feltüntetni a sajtó illetve média szereplés, megjelenés pontos részleteit: mikor, kikkel, hol, milyen témában készülne riport.   

Tisztelettel szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy az iskola kiskorú tanulóival riport készítésére - többek között a személyiségi jogok védelme okán - abban az esetben van lehetőség, ha a riportot megelőzően a tanulók szüleitől kapott írásos hozzájárulás rendelkezésre áll.   

A tanulók szüleinek nyilatkoznia kell arról, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a jelzett időpontban az adott intézményben, a megjelölt témakörben riportot/hangfelvételt/képfelvételt készítsenek gyermekükkel. Továbbá nyilatkozniuk kell arról is, hozzájárulásukat adják, hogy a riportot/hanganyagot/képfelvételt az adott sajtóorgánumban/média felületen, és/vagy a jelzett műsorban leadják.

Segítő együttműködését ezúton is köszönöm.

Szabó Diána mb. tankerületi igazgató asszony megbízásából,

Üdvözlettel:

Domina Hajnalka
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Budapest XIII. Tankerülete

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.