Mészáros Lőrinc alapítványa műemléket vásárolt

belföld
2016 április 06., 17:40
comments 292

A pompás klasszicista stílusú kastélyt József nádor építtette 1820 és 1827 között nyári rezidenciaként - írja az alcsúti kastélyról a Wikipédia. Most ennek az épületegyüttesnek az egyik darabját, a kiemelt műemléki védettségű Mosóházat vette meg az alapítvány.

Az ingatlant, aminek parkja jelenleg az Alcsúti Arborétumként funkcionál, eddig az Artemis Ingatlankezelő és Szolgáltató Kft. birtokolta. Most már Mészáros Lőrinc alapítványának tulajdonában van, A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány 70 millió forintért szerezte meg a 100 százalékos üzletrészt. 

(HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.