Ted Cruz nagyon megverte Trumpot Wisconsinban

külföld
2016 április 06., 02:57
comments 65

Ted Cruz nyerte az előválasztást Wisconsinban kedd este, amivel alaposan megnehezítette Donald Trump útját a jelöltséghez. Bár Trump még mindig vezet, de a wisconsini vereség után már közel sem biztos, hogy elég delegáltja lesz ahhoz, hogy elnökjelölt lehessen.

A republikánus előválasztásokon Ted Cruzt a választók 50 százaléka támogatta, Donald Trumpot már csak 33 százalékuk. Az ohiói kormányzónak, John Kasichnek csak a szavazatok 14 százalékát sikerült behúznia. 

Korábban írtunk arról, hogy ha Trump itt nem lesz képes küldötteket szerezni az augusztusi elnökjelölő gyűlésre, akkor valószínűleg nem lesz elég küldötte ahhoz, hogy már az első szavazáson megszerezze a jelöltséget.


Trump ellenfelei most abban bíznak, hogy egy nyílt konvención dönthetik el, hogy kit indítsanak a demokraták ellen. A stratégiai fontosságú győzelem után Ted Cruz is úgy fogalmazott, hogy ez az este fordulópont volt az amerikaiak életében. Szerinte azért tudtak győzni, mert egyesítették a Republikánus Pártot Trump ellen.

Donald Trump ugyanakkor továbbra is bízik a győzelemben. Cruzról azt mondta, hogy rosszabb, mint egy bábu, inkább egy trójai faló, aminek segítségével a párt főnökei le akarják nyúlni a jelöltséget. A republikánusok vezetői tényleg komolyan tartanak attól, hogy Trump túl gyenge jelölt lenne a demokratákkal szemben, és komolyan rontaná az esélyeiket a törvényhozásban. 

A demokratáknál Bernie Sanders vermonti szenátor 56 százalékos támogatottsággal győzött Hillary Clinton fölött, akire most csak a választók 44 százaléka szavazott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.