A bíróság szerint Ke$ha nem rabszolga

külföld
2016 április 07., 07:19
comments 35

Vereséget szenvedett a New York-i bíróságon Ke$ha. A popsztár azért perelt, hogy a bíróság megszüntesse szerződését a Sonyval, mert az egy olyan kiadóhoz kötötte, amit régi producere, Dr Luke vezet.

Ke$ha két államban is nemi erőszak vádjával jelentette fel a híres producert, akinek Lukasz Sebastian Gottwald a valódi neve. A Sony viszont már korábban vállalta, hogy Ke$ha a jövőben Dr Luke közreműködése nélkül készítheti lemezeit, nem kell semmiféle kapcsolatban lennie vele.

Az eljáró bíró, Shirley Konreich szerint a Sony ezzel megfelelő biztosítékot adott Ke$hának. Ugyanakkor ítéletében azt is kimondta, hogy Ke$ha vádjainak nagy része már elévült, arról nem is beszélve, hogy egy részük nem is felel meg a büntetőjogi tényállásoknak. "Nincsenek bizonyítékok, amelyek alátámasztanák, hogy Gottwald ellenséges lett volna a nőkkel. A vádakban szereplő kijelentések nem általában a nőkről, hanem Ke$háról szóltak" - írta a bíró, hozzátéve, hogy "nem minden nemi erőszak nemi alapú gyűlöletbűncselekmény".

Ke$ha állítja, hogy 2014-ben Dr Luke zaklatása miatt szorult gyógykezelésre, mert azok miatt lett bulémiás. De azt is állítja, hogy Dr Luke 18 éves korában ginával elkábította és megerőszakolta, pár évre rá pedig kokaint adott neki egy repülőút előtt, hogy aztán a gépen megerőszakolja. Gottwald tagadja a vádakat, egyben szerződésszegés és jó hírnevének megsértése miatt ellenkeresetet nyújtott be. (Via The Guardian. Címlapkép: Kesha 2016. február 6-án, Los Angelesben. Katie Stratton/Getty Images)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.