Egy szponzor máris otthagyja az úszószövetséget a Kiss-ügy kezelése miatt

Közleményben jelentette be a KÉSZ, hogy a továbbiakban nem fogja támogatni a Magyar Úszó Szövetséget. Az építőipari cég leírja, hogy ők alapvetően azért lettek a MÚSZ szpozorai, mert Hosszú Katinkát szerették volna támogatni, de a szövetség erre csak olyan formában adott lehetőséget, ha ők kapják meg a pénzt, majd továbbosztják.

Mint a KÉSZ-től megtudtuk, az biztos, hogy a megállapodás lejártával nem maradnak szponzorok, a jogászaik pedig azt vizsgálják, hogyan tudják azonnal felbontani a futó szerződésüket.

Maga a céges közlemény egyértelművé teszi, hogy Kiss múltbéli cselekedetén túl a szövetség szerecsemosdató akcióját is elfogadhatatlannak tartják. (A MÚSZ elnöksége és edző bizottsága is egyhangúlag úgy döntött, hogy a nemi erőszakoló maradjon a szövetségi kapitány): 

Minden szponzorációval kapcsolatban az egyik legfontosabb alapelvünk a feddhetetlenség. Elvárásként támasztjuk, hogy a támogatott sportszervezetről vagy sportszövetségről a köztudatban és a sajtóban is kétes hírektől mentes, egyértelműen pozitív kép legyen jelen. Ugyanígy kiemelkedően fontos, hogy ezen sportszervezetek vezetői is feddhetetlenek maradjanak, és széles körben jó megítélésnek örvendjenek, hiszen a róluk kialakult kép is közvetlenül kihat a sportszervezet megítélésére, ezáltal a sportszervezet támogatójára, azaz a KÉSZ Csoportra is.

Őszintén sajnáljuk és csalódottak vagyunk azért, hogy a Magyar Úszó szövetség a Kiss László személye körüli botránnyal bebizonyította, hogy működésében a fenti alapelvek nem tudnak működni, a Szövetség nem tud azonosulni értékrendünkkel. Ezért a KÉSZ Csoport a továbbiakban nem kívánja támogatni a Magyar Úszó Szövetséget, és haladéktalanul megvizsgálja a támogatási szerződés felmondásának lehetőségét.


A végén még azt is belengetik, hogy ha lesz rá mód, hogy a MÚSZ megkerülésével támogassák Hosszút, akkor meg is teszik:

A KÉSZ Csoport a továbbiakban is nyitott arra, hogy biztosítsa az erkölcsi és anyagi támogatást Hosszú Katinka sikeres olimpiai szerepléséhez, ezt azonban a Magyar Úszó Szövetség támogatásán keresztül megvalósíthatatlannak tartja.

Itt nézheted meg a 444 eddigi Kiss László-ügyi cikkeit.