A koronatanú kapta a legsúlyosabb büntetést a bundaügyben

Hét vádlott kapott felfüggesztett börtönbüntetést a bundaügyben az ügy 22 vádlottja közül. Az elsőrendű vádlott K. Zoltánt hat, a másodrendű vádlott L. Mátyást hét hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Mindkettőjüktől 2,5 millió forintnyi vagyon koboznak el.

A nyolcadrendű vádlott A. Zoltánt, a Siófok egykori vezetőedzőjét a bíróság egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 1,3 milliós vagyonelkobzásra ítélték - rá az ügyészek tíz év letöltendő szabadságvesztést kértek.

De nem is ez volt a legfurcsább ítélet, hanem az, hogy az ógy koronatanúját, a negyedrendű vádlott H. Gábort két év, négy évre felfüggesztett szabadásgesztésre ítélték, így ő kapta a legsúlyosabb ítéletet. Plusz büntetésként 5,5 millió forint vagyonelkobzást is elrendeltek.

A harmadrendű vádlott K. Zsolt 18 hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztést, az ötödrendű S. László 15 hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztést kapott, a hatodrendű K. Norbertet csak vagyonelkobzásra ítélték. A hetedrendű vádlott A. Attilát 17 hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 6,2 millió forint vagyonelkobzásra ítélték - a vádlottak közül ő kapta a legsúlyosabb pénzbüntetést. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.