Franciaországban ezentúl büntethetik a prostituáltak kuncsaftjait

A francia törvényhozás elfogadta a prostitúció igénybevételét kriminalizáló új törvényt. A szabályozás szerint a prostituáltak kuncsaftjait akár 3750 euróra (~1,2 millió forintra) is bírságolhatják, plusz büntetésként pedig részt kell venniük egy, a prostituáltak életkörülményeiről szóló előadáson is.

A törvény két év alatt futott át a törvényhozáson, ami ellen a végső vitán a prostituáltak is tiltakoztak. A parlament előtt pedig hatvan prostituált tüntetett "ne szabadítsatok fel, megoldom magam" táblákkal.

A prostituáltak érdekvédelmi szervezete, a Strass szerint a törvényjavaslat a prostituáltak megélhetését veszélyezteti. A törvény pártolói szerint viszont segíthet az emberkereskedő hálózatok elleni harcban, mert egyik paragrafusa alapján azok a külföldi prostituáltak, akik vállalják, hogy más munkát keresnek, könnyebben kaphatnak tartózkodási engedélyt. (Via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.