Franciaországban ezentúl büntethetik a prostituáltak kuncsaftjait

külföld
2016 április 07., 06:29
comments 97

A francia törvényhozás elfogadta a prostitúció igénybevételét kriminalizáló új törvényt. A szabályozás szerint a prostituáltak kuncsaftjait akár 3750 euróra (~1,2 millió forintra) is bírságolhatják, plusz büntetésként pedig részt kell venniük egy, a prostituáltak életkörülményeiről szóló előadáson is.

A törvény két év alatt futott át a törvényhozáson, ami ellen a végső vitán a prostituáltak is tiltakoztak. A parlament előtt pedig hatvan prostituált tüntetett "ne szabadítsatok fel, megoldom magam" táblákkal.

A prostituáltak érdekvédelmi szervezete, a Strass szerint a törvényjavaslat a prostituáltak megélhetését veszélyezteti. A törvény pártolói szerint viszont segíthet az emberkereskedő hálózatok elleni harcban, mert egyik paragrafusa alapján azok a külföldi prostituáltak, akik vállalják, hogy más munkát keresnek, könnyebben kaphatnak tartózkodási engedélyt. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt