Pontosan így diszkriminálnak az EU-ban, csak azért, mert magyar vagy!

eu
2016 április 7., csütörtök 18:08

Az Európai Fogyasztók Szövetsége (BEUC) ebben a videóban mutatta be, hogy a geoblocking, azaz ha bizonyos dolgokat csak ezért nem tudunk megvenni online, mert nem megfelelő országból próbálkozunk, teljesen ugyanaz, mintha mintha valakit azért zavarnának ki egy pékségből, mert mondjuk bolgár. 

A videóban a már tenyérbemászóan kedves kiszolgáló a fizetéskor mindenkitől megkérdezi a nemzetiségét. Már eleve az is elég ordas nagy pofátlanság, hogy egy pékségben valakinek ilyesmire kell válaszolnia, de egy csomóan mégis belemennek. Aztán ha valaki francia vagy belga, a normál árnál többet kell fizetnie, de a németeknek, olaszoknak vagy a bolgároknak már teljesen szopó, mert őket egyáltalán nem szolgálják ki. Aki gyakran vásárol online, találkozhatott már hasonlóval. 

 Pedig elvileg az Európai Unió belső piaca pont nem erről szólna, hanem egy olyan egységes piacnek kellene lennie, ahol biztosítva van az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a személyek szabad mozgása. Csak valamiért online még nem oldották meg.