link Forrás

Pontosan így diszkriminálnak az EU-ban, csak azért, mert magyar vagy!

eu
2016 április 07., 18:08
comments 182

Az Európai Fogyasztók Szövetsége (BEUC) ebben a videóban mutatta be, hogy a geoblocking, azaz ha bizonyos dolgokat csak ezért nem tudunk megvenni online, mert nem megfelelő országból próbálkozunk, teljesen ugyanaz, mintha mintha valakit azért zavarnának ki egy pékségből, mert mondjuk bolgár. 

A videóban a már tenyérbemászóan kedves kiszolgáló a fizetéskor mindenkitől megkérdezi a nemzetiségét. Már eleve az is elég ordas nagy pofátlanság, hogy egy pékségben valakinek ilyesmire kell válaszolnia, de egy csomóan mégis belemennek. Aztán ha valaki francia vagy belga, a normál árnál többet kell fizetnie, de a németeknek, olaszoknak vagy a bolgároknak már teljesen szopó, mert őket egyáltalán nem szolgálják ki. Aki gyakran vásárol online, találkozhatott már hasonlóval. 

 Pedig elvileg az Európai Unió belső piaca pont nem erről szólna, hanem egy olyan egységes piacnek kellene lennie, ahol biztosítva van az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a személyek szabad mozgása. Csak valamiért online még nem oldották meg.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.