Sosem látott magasságokba emelkedett a FIFA-nál a magyar válogatott

foci
2016 április 07., 06:39

A FIFA-világranglista 1992-es bevezetése óta sosem állt még ennyire elől a magyar válogatott. Egy helyet mentünk előre, 18. helyen vagyunk. Előttünk eggyel Hollandia, mögöttünk közvetlenül a románok. Olyan csapatok vannak mögöttünk, mint az EB-rendezésre készülő franciák (21.), Horvátország (23.), Oroszország és Lengyelország (27.) Az élcsoport:

  1. Argentína
  2. Belgium
  3. Chile 
  4. Kolumbia
  5. Németország
  6. Spanyolország
  7. Brazília
  8. Portugália
  9. Uruguay
  10. Anglia 

Az EB csoportellenfeleink közül ketten is előznek minket: Portugália a 8., Ausztria 11. Izland bőven mögöttünk van, a 35. helyen. A lista persze mindig csak közelítőleg ad reális képet az erőviszonyokról, inkább azt mutatja meg, hogy ki milyen formában van. 

Az elmúlt időszakban a magyar válogatott jól teljesített: a pótselejzetőkön kétszer legyőzte Norvégiát, majd döntetlent játszott a horvátokkal.  

(FIFA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.