240 millióért adhat okos mérési tanácsot egy Fidesz-közeli vállalkozó és Tiborcz üzlettársa

gazdaság
2016 április 08., 14:17
comments 62

Tegnap egy 17 milliós miniszterelnökségi rendezvényszervezéssel kapcsolatos közbeszerzési sikerrel kellett beérnie Kárpáti Péter Györgynek, ma viszont a miniszterelnöki vő Tiborcz István üzlettársaként ismertté vált Hamar Endrével közös cége, a Eupro Projektmenedzsment Kft. szakított nagyot:

240 milliós tanácsadói munkát nyertek el,

a KOM – Központi Okos Mérés Zrt.-től, ami az állami Mavir leánycége. Konkrétan "projektirodai, elemzői, szakértői tanácsadás" a munka jellege, a fenti keretösszegben. A KOM feladata a központi intelligens hálózati mintaprojekt megvalósítása.

Az Eupro Projektmenedzsment korábban már nyert egy húszmilliós megbízást ugyaninnen. A cég egyébként eredetileg vendéglátással foglalkozott 2005-ös alapítása után, csak 2013-ban álltak át a projektmenedzsmentre.

Kárpáti Péter György elképesztő sikerszériában van több cégével is: az Ész-Ker kft. és a New 4 kft. is előkelő helyen áll a Fidesz-frakció kifizetési listáján, a Ceu Consulting [semmi köze az egyetemhez] nevű cége is igen sikeres, például a Rubik-kockáról is tud írni olyan jó tanulmányt, ami több mint húszmilliót ér az MNV-nek. De az ő cége, a Pakor-Gasztronómia üzemelteti a Terminal éttermet is.

Hamar Endre több cégben is üzlettársa volt Tiborcz Istvánnak, így például a kézenfekvő nevű Hamar & Tiborcz kft-ben.

(Ted.europa.eu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.