240 millióért adhat okos mérési tanácsot egy Fidesz-közeli vállalkozó és Tiborcz üzlettársa

gazdaság
2016 április 08., 14:17
comments 63

Tegnap egy 17 milliós miniszterelnökségi rendezvényszervezéssel kapcsolatos közbeszerzési sikerrel kellett beérnie Kárpáti Péter Györgynek, ma viszont a miniszterelnöki vő Tiborcz István üzlettársaként ismertté vált Hamar Endrével közös cége, a Eupro Projektmenedzsment Kft. szakított nagyot:

240 milliós tanácsadói munkát nyertek el,

a KOM – Központi Okos Mérés Zrt.-től, ami az állami Mavir leánycége. Konkrétan "projektirodai, elemzői, szakértői tanácsadás" a munka jellege, a fenti keretösszegben. A KOM feladata a központi intelligens hálózati mintaprojekt megvalósítása.

Az Eupro Projektmenedzsment korábban már nyert egy húszmilliós megbízást ugyaninnen. A cég egyébként eredetileg vendéglátással foglalkozott 2005-ös alapítása után, csak 2013-ban álltak át a projektmenedzsmentre.

Kárpáti Péter György elképesztő sikerszériában van több cégével is: az Ész-Ker kft. és a New 4 kft. is előkelő helyen áll a Fidesz-frakció kifizetési listáján, a Ceu Consulting [semmi köze az egyetemhez] nevű cége is igen sikeres, például a Rubik-kockáról is tud írni olyan jó tanulmányt, ami több mint húszmilliót ér az MNV-nek. De az ő cége, a Pakor-Gasztronómia üzemelteti a Terminal éttermet is.

Hamar Endre több cégben is üzlettársa volt Tiborcz Istvánnak, így például a kézenfekvő nevű Hamar & Tiborcz kft-ben.

(Ted.europa.eu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt