Január elsejétől minden olyan településen lesz bölcsi, ahol legalább öt gyereknek a szülei igénylik

gazdaság
2016 április 08., 08:39
comments 100

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a M1-en jelentette be, hogy 

„2017. január 1-jétől minden olyan településen lesz bölcsődei ellátás, ahol legalább negyven három év alatti gyermek él, vagy akár csak öt olyan gyermek van, akiket szülei el szeretnék helyezni napközben.”

És itt még nincs vége az ígéretnek, mert Novák Katalin azt is elmondta, hogy 

„a kormány elkötelezett a családi adókedvezmény fenntartásában, a kétgyermekesek kedvezményét jövőre és az után is szeretnék emelni.”

Az államtitkár szerint óriási az érdeklődés a családok otthonteremtési támogatása iránt. A héten Hornung Ágnes államtitkár arról számolt be, hogy január és február közepe között 2400 CSOK-kérelmet fogadtak be a hitelintézetek több mint 6 milliárd forint összegben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.