Mocsai Lajos kifejlesztette a sportolóknak járó doktori címet

oktatás
2016 április 08., 06:52
comments 449

A Népszabadság birtokába jutott egy tervezet, ami szerint 

egy új, speciális doktori fokozatszerzési eljárásban egyetlen év alatt meg tudná szerezni a doktori címet egy sportoló vagy sportszakember.

A dolgozatot a Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos jegyzi, aki maga is elég fura körülmények között lett professzor még tavaly augusztusban. A Doctor of Sport and Physical Education címet jelentősen könnyebb lenne megszerezni mint a jelenleg élő doktori fokozatokat. Mocsai javaslata szerint a cím 

„a világszintű sporttevékenységgel kapcsolatos eredmény elismerése, melynek háttere a gyakorlati sportra jellemző alkalmazott tudományos kutatás is".

Kérdés, hogy mennyire lehet tudományosnak tekinteni egy olyan címet, amit akár egy év alatt is megszerezhet valaki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.