Zsidók vs. nácik tematikájú ivósjátékból lett rendőrségi ügy New Jerseyben

külföld
2016 április 08., 18:30
comments 93

A princeton-i fiatalok beerpongot játszottak, azaz azt a játékot, amikor poharakba kell bedobálni egy labdát az asztal másik térfelén, és elég gyakran inni mellé. De egy Spanchatre felkerült fénykép szerint mindezt úgy oldották meg, hogy Dávid-csillagot, illetve horogkeresztet formáztak a poharakból. 

A középiskolás fiatalok nevet is adtak a dolognak, Alkoholokausztnak, illetve Holokauszt-pongnak nevezték a játékot. Az ügyet egy diáktársuk, Jamanica Ponder robbantotta ki, aki látta a snapchates fotót, ls írt róla egy felháborodott blogposztot. Mint írta, azzal, hogy a fiatalok közösségi alkalmazásokra posztolták a dolgot, csak azt jelezték, mennyire büszkék az ötletükre. Ponder írt arról is, hogy ő nem is zsidó, de így is felháborította a dolog. 

A rendőrség pedig nyomozni kezdett, de csak azzal kapcsolatban, hogy valaki vett-e alkoholt a fiataloknak. A tankerület vezetősége viszont már a játék tartalmi részét is elítélte, mint mondták, mindenképp beszélni fognak a diákokkal és a családjukkal. (DailyDot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.