Japánban most bárki szavazhat a tokiói olimpia logójáról

Mivel a japánoknak tavaly szeptemberben plágium miatt ki kellett dobniuk a 2020-as tokiói olimpia logóját, most bemutatták az a 4 jelöltet, amelyek közül a lakosság kiválaszthatja a befutót. 

Ezek közül lehet választani - Fotó: TOKYO ORGANIZING COMMITTEE OF OLYMPIC AND PARAOLYMPIC GAMES


A logóbizottság ezeket a jelölteket közel 15 ezer pályázat közül választotta ki, amire bármelyik japán állampolgár jelentkezhetett.

Ryohei Miyata a bizottság elnöke azt mondta, hogy most minél több embert akarta bevonni a kiválasztási folyamatba, mert mindenkinek meg akarták adni a lehetőséget, hogy kivegyék a részüket az olimpia és a paralimpiából, akkor is ha nem sportolók.

Kenjiro Sano eredeti terveivel volt egy kis gond - Fotó: AFP/Toru Yamanaka

 A japánok most április közepéig szavazhatnak a logókról online vagy levélben. A bizottság ezeket a szavazatokat is figyelembe fogja venni, mikor április 25én arról döntenek, hogy végül melyik legyen tokiói olimpia szimbóluma. 

Olivier Debie belga designer szerint ez eredeti terveket tőle nyúlták le - Fotó: AFP/Sophie Kip

Tavaly szeptemberben a Kenjiro Sano nevű grafikus terveit azért kellett kidobni, mert gyanúsan hasonlítottak a belga Théâtre de Liège nevű színház logójára. (The Japan Times)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.