Nagy nap ez a mai: Orbán Viktor újra stadiont avathatott és a Közgép elnökével is kibékült

A Szoljon.hu tudósítása szerint a lelátókat már a megnyitón is csak félig tudták megtölteni nézőkkel. Pedig a miniszterelnök aztán mindent megtett, hogy rendben menjen az avatás: 

a nagy összeveszés óta először vállalt nyilvános szereplést Simicska üzlettársával, Nyerges Zsolttal, a Közgép elnökével.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az újjáépített Tiszaligeti Stadion megnyitóján Szolnokon, mellette Nyerges Zsolt, a Szolnoki MÁV FC tulajdonosa - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Orbán és Nyerges kezet is fogtak. Az újjáépített Tiszaligeti Stadion pár száz ember figyelte az átadást és a történelmi békülést. 

A miniszterelnök avató beszédében elmondta, hogy 

a komplex stadionfejlesztési program összköltsége több mint 2 milliárd forint volt, amelyből a stadion építése 1,2 milliárd forintot tett ki. 

Orbán Viktor és Nyerges Zsolt - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ebből a klub, a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC Kft. mintegy 600 millió forintot teremtett elő, a többit TAO-pénzből biztosították, az állam pedig 400 millió forinttal támogatta a beruházást a nemzeti stadionfejlesztési program keretében. 

A miniszterelnök az MTI tudósítása szerint kormány nevében köszönetét fejezte ki a szolnoki vállalkozóknak, akikről megjegyezte:

„megtették, amit megkövetelt a haza".

Nem mindig csak a tudomány

Orbán azt mondta: „nem elegendő álmodozni, tudni kell, miben vagyunk jók, a magyar nemzet nemcsak a tudományokban, művészetekben jeleskedik, hanem a sportban elért eredményeire is büszke lehet.” 

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a mindennapos testnevelés bevezetése óta jelentősen megnőtt az egészségükkel többet törődő gyermekek és családok száma. Az egészség megóvása a megelőzésnél kezdődik, szerinte ha azt akarjuk, hogy erős, jó jellemű fiataljai legyenek hazánknak, akkor költeni kell a sportra.

„A magyarok világklasszis sportolókkal büszkélkedhetnek, miért kellene ennél kevesebbel beérnünk a jövőben?”

- tette fel a kérdést Orbán Viktor, amit azzal válaszolt meg saját magának, hogy  az újabb tehetségek felfedezéséhez esélyt és lehetőséget kell adni minden fiatalnak, bárhol éljen is, ehhez pedig létesítmények, tanárok, nevelők és edzők kellenek.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán


Bejelentette, hogy ha egy újabb műfüves pályának helyet találnának a helyiek és a kezdeményezés mellé állnának, a kormány támogatná az elképzelést. (MTI)