A futball összehozza az embereket: nagyon örül egymásnak Orbán és Leisztinger

futball
2016 április 10., 16:17
comments 108

Czeglédi Zsolt (MTI) felvételén Orbán Viktor kormányfő kedélyesen beszélget Csöbör Katalin országgyűlési képviselővel (Fidesz) valamint a DVTK vezetőivel: Szabó Tamás ügyvezető igazgatóval, Benczés Miklós sportigazgatóval és Leisztinger Tamás tulajdonossal a DVTK új edzőközpontjának átadásán.

Nem tudom, láttuk-e valaha egy képen szerepelni a miniszterelnököt és Leisztingert. Aligha. Néhány éve még egyike volt azoknak az üzletembereknek, akiket csak szocialista háttérmilliárdosként emlegetett nem csak a jobboldali sajtó. Az egészen jobboldali sajtóban pedig rendszeresen csak maffiózónak, bűnözőnek nevezték. Ténykérdés, hogy Leisztinger és a szocialisták viszonya baráti volt, így nem meglepő, hogy a Fidesznél nagyon nem szerették. Az első Orbán-kormány hivatali idejének egy részét a kárpótlásijegy-bizniszből meggazdagodott milliárdos biztos ami biztos alapon inkább külföldön töltötte, miután a Bizományi Áruház Vállalat (BÁV) megszerzése miatt kemény vitába keveredett Simicska Lajossal. (Simicska nyert.)

Az üzleti karrierje csúcsán becslések szerint több mint nyolcvan milliárdnyi vagyon fölött rendelkező Leisztinger még a szocialista kormányok alatt szerezte meg Budán a Kopaszi-gát körüli területeket, ami miatt vizsgálat indult, és Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármestert elsőfokon felmentették, másodfokon elítélték, végül a Kúria tavaly tavasszal felmentő ítéletet hozott az ügyben. Sokan Leisztingert gyanították Hagyó főlpolgármesterhelyettes egyes BKV-s üzelmei körül.  A második Orbán-kormány hivatalba lépésekor Leisztinger már nem utazott külföldre, hanem látványos gesztusokat tett a kormánypártnak: teljesen visszavonult a politika mögötti kavarásból, és beszállt a diósgyőri labdarúgás finanszírozásába, pedig közelebbi ismerősei szerint sem nagy focirajongó nem volt, sem a DVTK-hoz nem kötődött soha. Igazi nagy hobbija a sakk, a kilencvenes években a sakkszövetség elnöki tisztét is ellátta.

A jó hangulatból úgy tűnik, neki bejött a futballbiznisz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.