20 év börtönt kapott az idióta, aki előbb erdőtüzet okozott, majd büszkén szelfivideót készített minderről

külföld
2016 április 11., 17:59
comments 36

A 39 éves Wayne Allen Huntsman a húsz év börtön mellé 60 millió dolláros bírságot is kapott. A férfi felel az elmúlt évtizedek egyik legpusztítóbb amerikai erdőtüzéért, amiben 27 nap alatt közel 40 ezer hektár égett le. 

Huntsman 2014-ben El Dorado megyében túrázott, ekkor gyújtott két tűzet is. Saját elmondása szerint csak melegedni akart, de közben a telefonjával rögzített egy szelfivideót, amit a barátnőjének szánt üzenetként, és ebben eldicsekedett azzal, hogy tűz veszi körbe minden irányból. 

link Forrás

Amikor a lángok kezdtek túl nagyokká nőni, elmenekült a helyszínről, a közeli útszakaszon egy visszavonult tűzoltó, Lars Knutsen vette fel. Huntsman lelkesen mutatta meg a felvételt a férfinak is, aki rögtön érezte, hogy bizonyíték erejű videóról van szó, ezért megkérte, hadd rögzítse azt telefonjával. Huntsman nem sejtette, hogy épp elindította a közelmúlt legsúlyosabb tűzesetét, ezért simán belement a dologba. 

A bíróságon a férfi sírva vallotta be, hogy elismeri bűnösségét, mivel ő gyújtotta a tüzeket. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.