Észrevetted? A kormány brosúrájában háromszögletű pupillájú szörnyetegek szerepelnek

EZEK, bárkik legyenek is, úgy akarják átvenni az uralmat az életünk fölött, hogy mi észre sem vesszük. Én például, miután megkaptam, 4-5-ször is gondosan átpörgettem a legnagyobb példányszámú áprilisi magyar sajtóterméket, vagyis a "Magyar reformok működnek" című, egészen jó papírra nyomott, húszoldalas kormányzati propagandakiadványt, de mostanáig, bevallom, én sem vettem észre a lényeget. 

Egészen addig, amíg egy ismerős, T., meg nem írta, hogy egy barátja, B., mit fedezett fel a füzetben.

Izgatottan kotortam elő a brosúrámat és lapoztam az első belső oldalpárra, ahol egy turkálós inget viselő szőke úriasszony és egy megtört tekintetű kockásinges fószer alakítják a Legfelső Szja-kulcs Alá Eső Befutott Házaspárt, akiknek csak 15 százalék adót kell fizetniük. Háromszögekkel a szemükben! Tessék:

Most már ijedten lapoztam tovább eggyel, arra a képre, ami a növekvő családi adókedvezményt reklámozza egy pókharapó fogú asszony, egy belufizott tekintetű kisfiú és Juhász Péter Együtt-politikus hasonmásának segítségével. És bizony a kamucsalád minden egyes tagjának háromszögletű a pupillája!

Halálra váltan lapoztam újabb kettőt, egészen a "bővül a családi otthonteremtési kedvezmény" fejezetet illusztráló programozó matematikus családig. Mama, papa és a két lurkó: természetesen mindenki illuminátusszemű!

Ezek után meg sem lepődtem már a kiadványt mintegy lezáró, gonoszul mosolygó pengeszájú gót csajon, aki annak örül, hogy 111 ezer forintra emelkedik a minimálbér, így vehet havonta még két pár kiszaggatott neccharisnyát és plusz egy vödör fekete hajfestéket. Messze az ő szeme a leggonoszabb!

Mi következik mindebből? Mit üzennek a nyilván nem véletlenül így fotózott képek?

Azt, hogy 

  • A NER igazi győztesei a gyíklények? 
  • Ember ezzel nem jár jól? 
  • A négy fal között is MINDENT LÁTUNK!
  • Ironikus utalás arra, hogy "szemfényvesztők vagyunk, de úgysem veszitek észre"?
  • Elképesztően atomjó ez az Ibizai Forgószél, gyerekek!

Vagy valami egészen más lenne a megoldás? Egy biztos: ez nem véletlen. Az elméleteket vagy a Tuti Megoldást fejtsétek ki kommentben, én már nem tudok gondolkodni sem, annyira félek.

(A leleplező animgifek az Echelon-tanú Botos Tamás munkái)