Hatezer kiskorú menekült tűnt el Németországban

menekültek
2016 április 11., 07:39
comments 56

A hétfői Berliner Morgenpost kormányzati adatokra hivatkozva azt írja, hogy 2015-ben összesen 8006 kiskorú menekült tűnt el Németországban, akik közül csak 2171 került elő.

Összesen 5835 felnőtt kísérő nélküli menekültet tartanak nyilván eltűntként Németországban, akik közül 555 gyerek. Afganisztánból, Szíriából, Eritreából, Marokkóból és Algériából érkeztek az országba.

A Bundestag válasza nyomán az ellenzéki Zöldek kritizálták a kormányt. Luise Amstberg, a párt menekültügyi szóvivője szerint "szomorú", hogy a kormány nincs emiatt riadókészültségben és semmit nem tud ezeknek a fiatalok hollétéről.

Az Europol januári becslései szerint több, mint tízezer kísérő nélkül úton lévő kiskorú menekült tűnt el Európában az elmúlt másfél-két évben. (MTI / Morgenpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.