Jó reggelt! Malajziában elfogták a világ leghosszabb kígyóját

ÁLLAT
2016 április 11., 04:30
comments 38

Nyolc méteres kockás pitonra bukkantak munkások egy felüljáró építkezésen a malajziai Penang szigetén. Valószínűleg ez a legnagyobb kígyó, amit ember valaha fogott. 

Kockás piton. Általában 3-6 méteresre nő, de néha megnyúlik. Fotó: Wikimedia
photo_camera Kockás piton. Általában 3-6 méteresre nő, de néha megnyúlik. Fotó: Wikimedia

A hatóságoknak fél órájukba tellett becserkészni az állatot, ami a helyi polgárőség vezetője szerint nagyjából 250 kilót nyom. 

Eddig egy Medusa névre elkeresztelt kockás piton tartotta a leghosszabb kígyó rekordját a Guinness szerint, őt 2011-ben találták Missouriban és 767 centisre nőtt és csak 158 kiló. Medusa előtt a 2010-ben kimúlt Fluffy piton volt a címvédő, 7,3 méteres hosszával. 

A kockás pitonok általában 3-6 méter hosszúra nőnek és alapvetően vízben élnek. És nem kizárt, hogy élnek ennél hosszabb kígyók is a vadonban; állítólag 1912-ben például indonéz vadászok kilőttek egy 10 méteres pitont. Nem akármilyen képek a most fogott rekordpitonról a Guardian oldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.