Lemondott a kirgiz miniszterelnök, mert korrupcióval vádolták a kormányát

külföld
2016 április 11., 11:31
comments 33

Lemondott tisztségéről hétfőn Temir Szarijev kirgiz miniszterelnök, miután több parlamenti képviselő korrupcióval vádolta meg a kormányát.

„A civakodás, a pletykák és a szóbeszédek felborították a kormányon belüli egyensúlyt. Megrekedt a kormány munkája egy ilyen nehéz időszakban” - indokolta lemondását Szarijev.

De a miniszterelnök bejelentette azt is, hogy szeretné bebizonyítani: kormánya és ő személyesen is tisztességesen dolgoztak. 

Néhány nappal korábban Arginbek Malabajev szállítás- és kommunikációügyi miniszter megvádolta a miniszterelnök környezetét, hogy lobbitevékenységet folytatott egy kínai vállalat érdekében a Balikcsi-Korumdu autóút megépítésének közbeszerzési eljárása során. Az ügy kivizsgálása érdekében egy különleges parlamenti bizottságot hoztak létre, amely javasolta a törvényhozásnak, hogy április 13-i ülésén fontolja meg a bizalmi szavazást Szarijevvel szemben. (MTI)

(A címlapi képek a biskeki Történeti Múzeum szerepel, és a Wikipédia a kép forrása.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.