Orbán pénteken még a zárvatartás kiterjesztéséről beszélt

politika
2016 április 11., 08:47
comments 210
photo_camera Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Szokásos pénteki interjújában (a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában) Orbán Viktor miniszterelnök még támogatásáról biztosította a vasárnapi boltzár intézményét. 

 „A kormány elindult egy úton, aminek a célja, hogy vasárnap ne kelljen munkát végezniük az embereknek”  

 - mondta a miniszterelnök, aki hozzátette ehhez azt is, hogy az intézkedési folyamatnak csak első lépcsője volt a kereskedelem; a zárvatartást szeretnék kiterjeszteni más szektorokra is. 

A sajtóban több helyen felmerült, hogy a miniszterelnök a vendéglátóipari szektorra - a mozikra és éttermekre - célozhatott. 

Erről reggel, az ATV műsorában megkérdezték Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát, aki akkor még azt mondta: bizonyos intézmények - például a múzeumok - esetében nem merülhet fel, hogy zárva kelljen maradniuk vasárnaponként, de a kormány még vizsgálja, mely szektorokban lehetne élni az intézménnyel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt