Az alga palack az öko-virál tökéletes témája, mi sem hagytuk ki

környezetszennyezés
2016 április 12., 12:38

Mert a kép maga eladja az anyagot, a kattintást, egyszóval mindent. Mert az embernek minden eszébe jut az izlandi terméktervező diák, Ari Jónsson találmánya láttán.

Ősi óvszer? Idegen életforma? Egy meghámozott virsli műanyag héja felfújva? Minden eszünkbe jut, és veszettül kíváncsiak leszünk. Naná, hogy kattintunk.

Majd megnyugszunk, hogy csak egy világmegmentő öko-találmány, és péniszekhez semmi köze.

Ari az Izlandi Művészeti Akadémia diákjaként a Rejkjaviki DesignMarch nevű fesztiválon mutatta be elképzelését.

link Forrás

Az algából gyártott vizespalackokkal végre örökre száműzhetnénk a műanyag PET palackokat életünkből, már ha feltétlenül ragaszkodunk az eldobható formulához.

Mert az ötlet tökéletes figyelemfelhívó akció, de valami azt súgja, sosem valósul meg globális mértékben. Az emberek nem fognak az agar nevű, zselés állagú algakivonatból előállított vízhordókkal mászkálni, nehéz elképzelni, ahogy vasárnap délután a Tesco polcáról valaki levesz egy hatos pakkot, és lazán rádobja a 25 deka párizsit.

A megoldás ma is adott, saját kulacs, otthoni szódagyártás, tisztított csapvíz, rengeteg alternatíva közül választhatunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.