Élelem és őrzés nélkül hagyta magára a szarvasmarháit

A Keszthelyi Járási Ügyészség állatkínzás gyanújával emelt vádat az ellen a gazda ellen, aki még tavaly november elején hagyta a Keszthely melletti telephelyén 13 szarvasmarháját úgy, hogy azok etetéséről-itatásáról, de őrzéséről sem gondoskodott. A magukra hagyott éhező állatok három nappal később kitörtek a karámból, a telehely nyitott ajtaján az útra sétáltak. 

A rendőrök ezután foglalták le az alultáplált állatokat, amiket a helyi Kormányhivatal elkülönített és további tartásra és gondozásra átadta egy másik gazdának.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség is állatkínzás ügyében emelt vádat és felfüggesztett börtönt is kért arra a 35 éves férfira, aki halálra éheztette állatait. A férfi Miskolc szélén lakott, de 2015 decemberben végleg elköltözött a házából. Három kutyáját láncra kötve, egy nyulat pedig a ketrecbe zárva hátrahagyott, élelem nélkül. A nyúl és az egyik kutya elpusztult, a másik két ebet állatvédők találtak meg súlyosan alultáplált, kiszáradt állapotban. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.