Élelem és őrzés nélkül hagyta magára a szarvasmarháit

bűnügy
2016 április 12., 04:13
comments 20

A Keszthelyi Járási Ügyészség állatkínzás gyanújával emelt vádat az ellen a gazda ellen, aki még tavaly november elején hagyta a Keszthely melletti telephelyén 13 szarvasmarháját úgy, hogy azok etetéséről-itatásáról, de őrzéséről sem gondoskodott. A magukra hagyott éhező állatok három nappal később kitörtek a karámból, a telehely nyitott ajtaján az útra sétáltak. 

A rendőrök ezután foglalták le az alultáplált állatokat, amiket a helyi Kormányhivatal elkülönített és további tartásra és gondozásra átadta egy másik gazdának.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség is állatkínzás ügyében emelt vádat és felfüggesztett börtönt is kért arra a 35 éves férfira, aki halálra éheztette állatait. A férfi Miskolc szélén lakott, de 2015 decemberben végleg elköltözött a házából. Három kutyáját láncra kötve, egy nyulat pedig a ketrecbe zárva hátrahagyott, élelem nélkül. A nyúl és az egyik kutya elpusztult, a másik két ebet állatvédők találtak meg súlyosan alultáplált, kiszáradt állapotban. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.