IX. Pius pápáról forgat filmet Steven Spielberg

2016 április 12., kedd 12:19
47

Steven Spielberg IX. Piusz pápáról forgat filmet, a főszerepet az Oscar-díjas Mark Rylance alakítja – írta meg a Deadline.

A rendező The Kidnapping Of Edgardo Mortara (Edgardo Mortara elrablása) című filmjének Tony Kushner írja a forgatókönyvét a Pulitzer-díjas David Kertzner 1997-es könyvéből.

Spielberg Kémek hídja című hidegháborús drámájában a szovjet ügynök szerepéért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat elnyerő brit Mark Rylance játssza majd IX. Piusz pápát, de előtte még Spielberg nyáron debütáló, A barátságos óriás című mesefilmjének címszerepében is ő lesz látható.

IX. Piusz pápa 1878 körül (Fotó: Fratelli D'Alessandri / Wikipedia)

A Kidnapping Of Edgardo Mortara forgatása a jövő év elején kezdődik, a film várhatóan 2017 végén jut el a mozikba.

Kertzner 1997-ben kiadott könyve egy bolognai zsidó fiú történetét idézi fel 1858-ból, akit titokban megkereszteltek és elszakítottak a családjától, hogy keresztényként nőjön fel. A fiukért küzdő szülők harca egy nagyobb politikai játszma részévé vált, amiben a pápasággal a demokráciáért és Itália egyesítésért küzdők álltak szemben.

Spielberg egyébként 2019-re új Indiana Jones-filmet is tervez. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt