Versek megvásárlásával lehet segíteni a roma egyetemistákat támogató alapítványt

2016 április 12., kedd 11:09
46

A Romaversitas Alapítvány húsz éve támogatja a felsőoktatásba bekerülő roma hallgatókat, ösztöndíjat és közösséget biztosít nekik. Az alapítvány viszont most bajban van, forrásaik érezhetően megcsappantak, állami támogatást nem kapnak.

Ahhoz, hogy jövő szeptembertől is folytathassák a munkájukat, mindenképp pénzre van szükségük, ezért az alapítvány diákjai által létrehozott Rombusz Műhely és az általuk fenntartott ContextUs.hu szombatra versaukciót szervez az Aurórába, ahol ismert kortárs költők kézirataira lehet majd licitálni, a bevétel pedig teljes egészében a Romaversitas költségvetésébe megy.

Az este során Áfra János, Bajtai András, Baranyi Gergely, Bende Tamás, Bíró Krisztián, Borda Réka, Csider István Zoltán, Csombor Rita, Énekes András Előd, Fehér Renátó, Ferencz Mónika, Géczi János, Győrfi Kata, Horváth Benji, Polák Péter, Jónás Tamás, Juhász Márió, Kabai Lóránt, Kemény Zsófi, Kopácsonyi Lilla, Kovács Márton, Kukorelly Endre, Laboda Róbert, Nemes Z Márió, Németh Zoltán, Pion István, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Urbán Ákos, Zalán Tibor és Závada Péter két-két kézírásos művét lehet majd megvásárolni.

Utána pedig koncert is lesz, itt a Facebook-esemény oldala.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt