Versek megvásárlásával lehet segíteni a roma egyetemistákat támogató alapítványt

oktatás
2016 április 12., 11:09

A Romaversitas Alapítvány húsz éve támogatja a felsőoktatásba bekerülő roma hallgatókat, ösztöndíjat és közösséget biztosít nekik. Az alapítvány viszont most bajban van, forrásaik érezhetően megcsappantak, állami támogatást nem kapnak.

Ahhoz, hogy jövő szeptembertől is folytathassák a munkájukat, mindenképp pénzre van szükségük, ezért az alapítvány diákjai által létrehozott Rombusz Műhely és az általuk fenntartott ContextUs.hu szombatra versaukciót szervez az Aurórába, ahol ismert kortárs költők kézirataira lehet majd licitálni, a bevétel pedig teljes egészében a Romaversitas költségvetésébe megy.

Az este során Áfra János, Bajtai András, Baranyi Gergely, Bende Tamás, Bíró Krisztián, Borda Réka, Csider István Zoltán, Csombor Rita, Énekes András Előd, Fehér Renátó, Ferencz Mónika, Géczi János, Győrfi Kata, Horváth Benji, Polák Péter, Jónás Tamás, Juhász Márió, Kabai Lóránt, Kemény Zsófi, Kopácsonyi Lilla, Kovács Márton, Kukorelly Endre, Laboda Róbert, Nemes Z Márió, Németh Zoltán, Pion István, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Urbán Ákos, Zalán Tibor és Závada Péter két-két kézírásos művét lehet majd megvásárolni.

Utána pedig koncert is lesz, itt a Facebook-esemény oldala.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.