A TF szerint magától gyulladt ki a leégett budai sportcsarnokuk

baleset
2016 április 13., 09:04

A Testnevelési Egyetem kedden “a tűzvizsgálati jelentés birtokában” adott ki közleményt a 2015. október 15-i tűzesettel kapcsolatban.

E szerint a tűz az egyetem használatban lévő 2570 m2 alapterületű atlétikai sportcsarnokában lévő fűtésvezérlő szekrényben keletkezett, a fűtési rendszer bekapcsolásakor a fűtés indulásakor majd innét átterjedt a szomszédos kutató-iroda épületre.

A tűzvizsgálati eljárás azt állapította meg, hogy a tűz villamos áram gyújtóhatása következtében keletkezett. A rendelkezésre álló adatok alapján minden egyéb más keletkezési ok kizárható.

A közlemény szerint a helyszíni szemle során ön- és idegenkezűségre utaló nyom, körülmény nem merült fel, ennek kizárása megtörtént.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.