Lehet, hogy nem lesz budapesti szuperkórház, és valahogy az OPNI-t is újranyitnák

Egészségügy
2016 április 13., 11:38
comments 131

Újságíróknak tartottak szerdán háttérbeszélgetést Ónódi-Szúcs Zoltán egészségügyi államtitkár. Ezen a 444 nem volt ott, a Napi.hu viszont hála a jó istennek igen, és becsületesen meg is írták, mi mindent tervez újítani, átalakítani, létrehozni, megváltoztatni a kormány ezen a szakterületen.

A kényeg:

  • A jövőben 8-10 kancellár kontrollálja a magyarországi kórházakat.
  • A budapesti ellátórendszer fejlesztésére három koncepció is készült, és az egészségügyi államtitkárság nem egyetlen szuperkórház, hanem a 3 sürgősségi központ tervét támogatja. E szerint létrejönne egy-egy budai (Szent János kórház), észak-pesti (Honvédkórház), és dél-pesti (Szent István, Szent László) központ, összevonásokkal, társkórházakkal együtt.
  • A Kútvölgyiben már elindult egy 4 milliárdos felújítás, a koncepció szerint a Kútvölgyi tömböt összekötnék a Kútvölgyi lejtő fölött a Szent János kórházzal, az átkötésnél pedig egy budai gyermekcentrum jönne létre, amelyik akár pesti betegeket is fogadhat.
  • Emelik az egészségügyben dolgozók bérét, de nem tudják, mennyivel.
  • Még mindig nincs végleges döntés az OEP sorsáról
  • Felmerült az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) ápolási, szanatóriumi központként való újranyitása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.