Másfél milliárdos keretből irt szúnyogot a katasztrófavédelem

gazdaság
2016 április 13., 16:20
comments 86

A nemzetgazdasági minisztert felszólította Orbán Viktor, hogy július 15-ig valahonnan teremtsen elő 1 milliárd 483 millió forintot, hogy az idén várható csípőszúnyog-ártalom elleni védekezésre legyen központi pénz.

Az ÁNTSZ és BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 16,2, illetve 60 millió forintot köteles szúnyogirtásra és -megfigyelésre összedobni. Így aztán 1543,8 millió forintból megy idén a tömeges szúnyoggyilkolás.

Az ügyet kissé gyanússá teszi, hogy Seszták Miklós nemz. fejl. min.-nek kell majd javaslatot tennie a turisztikai helyszínek környékén végezendő vérszívógyérítésről.

(Magyar Közlöny)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.